Sådan river du en væg ned

19 august 2021
Steffen Hansen
Sådan river du en væg ned

I forbindelse med renovering af hus eller lejlighed, så kan det være nødvendigt at rive en væg ned i processen. Inden du går i gang med dette, er der nogle vigtige ting du skal tage højde for. Her i indlægget kommer vi ind på, hvordan du gør det bedst.

Er væggen bærende

Det vigtigste du skal finde ud af, før du begynder at rive en væg ned er, om væggen er en bærende væg. En bærende væg er en væg, som er med til at holde huset oppe. Det betyder kort sagt, at hvis du fjerner en bærende væg, så er der risiko for, at huset falder sammen over dig. Derfor er det meget vigtigt, at du undersøger dette, inden du begynder nedrivningsprocessen.

Ønsker du professionel rådgivning på området, kan du kontakte Jesper Jensen her: https://www.jesperbjensen.dk/

Skal hele væggen ned

Når du er i gang med at renovere, så må vi gå ud fra, at du har lagt en plan for dine renovationer. En plan hvorpå det er planlagt hvilke vægge der skal ned, hvorfor de skal ned, og om hele væggen skal ned. Hvis der skal laves en dør, er det ikke nødvendigt at rive en hel væg ned. Det samme, hvis der skal laves en halvvæg, eller hvis du ønsker at etablere et vindue i væggen. Gør dig derfor nogle overvejelser om, hvorfor du river denne væg ned, og hvor meget der er behov for bliver revet ned.

Hvilket materiale er væggen

Er væggen en gips væg, så er det nemt og hurtigt at pille den ned, men hvis det er en murstensvæg, så kræver det oftest mere arbejde. Her skal du have fat i noget tungere værktøj, men også ligge en plan for hvordan du kommer af med murstenene, når væggen er nede. Sørg for at dække alt til, som ikke skal fyldes med støv fra mursten.

Flere Nyheder