Plej din sjæl med planter

Plej din sjæl med planter

Jord, planter og blomster kan noget helt særligt som ikke mange ting kan. Det kan bringe et kæmpe smil fra øre til øre og det selvom man kommer træt ind fra haven med ondt i ryggen og ofte møgbeskidt. Samme følelse kan man også opnå ved at have planter indendørs. Uanset om man blot har et par stykker stående i vinduet eller om hver en tom plads i boligen er fyldt med planter, stiklinger og krukker med frø. Du kan læse mere her nytomhuse.dk/indret-med-planter-det-er-ren-terapi-for-sjaelen

Indret dit hjem med spiselige planter

Der findes et utal af forskellige planter men nogle af dem har en ekstra bonus ud over at være smukke så kan de også spises. Det kan være planter du har ude om sommeren når vejret er god og så har du dem indenfor om vinteren. Det kan også være planter der står fast i din vindueskarm. Blandt de populære er f.eks. chili og krydderurter. De trives storartet i en vindueskarm og er flerårige. En chiliplante kan bleve flere meter høj men kan sagtens klippes ned så den passer til at stå i vinduet. Der er også mange der dyrker chili som bonsai planter. Der findes uendelig mængde forskellige chilier, fra pynte chili, der godt kan spises, men som ikke smager fantastisk til milde og ufattelig stærke chili. 

Andre planter som er gode at have både inde og udendørs er krydderurter. Krydderurter er smukke, dufter godt og er gode at bruge i maden. Hvis man køber krydderurter skal man være opmærksom på, at de fra producentens side ikke har planlagt at du skal beholde planten, men blot bruge den og så smide den ud. Derfor er det vigtigt at du omplanter dem i større krukker, så de for den nødvendige jord og næring for at trives og spreder glæde.