Ny eller brugt bil?

Ny eller brugt bil?

Skal du bruge en bil – og er du i tvivl om det skal være en ny eller en brugt en af slagsen? Så kan du med fordel læse med her.

Hvornår skal jeg købe en ny bil?

Du bør overveje din situation nøje hvis du ønsker at købe en fabriksny bil. Du risikerer at smide penge ud af vinduet, hvis du ikke har et reelt behov for den nye bil, idet en sådan er utroligt dyr i anskaffelse. De færreste almindelige lønmodtagere har råd til at købe en ny bil på stående fod, hvorfor det som oftest er nødvendigt at skulle optage et bil lån til formålet.

Dette betyder, at du skal regne med at betale af på din bil i mange år. Vælger du at sælge bilen efter et par år, vil dette sandsynligvis ske med et tab, idet bilen mister det meste af sin værdi inden for det første par år. Grunden til at priserne på fabriksnye biler er så høje er mestendels de mange afgifter som pålægges af den danske stat. Og når bilen ikke længere er ny, vil du ikke længere kunne tage samme pris for den som du selv gav.

Brugt bil – bedre for budgettet

Derfor skal du have en virkelig god grund til at købe en ny bil frem for en brugt én af slagsen. Det kan for eksempel være at du har brug for at køre mange kilometer på vejene hver eneste dag i løbet af de næste mange år, for eksempel i forbindelse med dit arbejde. I så tilfælde kan det være en god idé med en ny bil hvor fabriks garantien stadig gælder, og alting er i tip top stand. Skal du blot bruge bilen over relativt korte afstande kan det langt bedre betale sig at købe en brugt bil af nyere dato.

Du kan læse mere om fordele og ulemper ved køb af ny eller brugt bil på fartglæde.dk