Alt du skal vide om en suttekæde

11 august 2021
Johanne Hansen
Alt du skal vide om en suttekæde

Man er altid usikker i starten

Når du står overfor dit første barn, vil der altid være ting, du ikke er opmærksom på. Det kan være alt fra måden hvorpå dit barn bedst fodres med almindelig mad til hvordan barnet modtager bedst bryst. Ting, man måske tror man har styr på, men som kan være svært for alle parter at hitte hoved og hale i, når det hele brænder på. 

Et godt eksempel kan for eksempel være suttekæden – for hvordan er det nu lige, det er med den suttekæde? Kan man bare købe den der er flottest og ser mest sød ud? Njaaa også lige med den del er der et par ting, du skal være opmærksom på:

1: Længden på suttekæde

Længden på suttekæden har en helt bestemt optimalt længde: 22 centimeter. Den er nemlig ikke for lang til at babyen kan få kæden rundt om halsen og der er derfor ikke risiko for at barnet kan blive kvalt. Hvis kæden er længere, kan du også risikere, at den går ned til gulvet og barnet kan vade rundt i den og optage en masse bakterier på sutten, inden de putter den i munden igen.

2: Selve sutten

Det er vigtigt, at selve sutten ikke er lavet af materialer, som kan knække i mindre stykker, som kan sætte sig fast i barnets mund. Altså skal den helst ikke være lavet af noget hårdt materiale, men noget blødt materiale, som synes ikke at kunne skilles ad i tusindvis af stykker. 

3: Selve snoren 

… skal heller ikke kunne splittes ad i tusinde stykker. Her er det altså også vigtigt, at små ting såsom hjerter, hakker og lignende ikke kan brækkes af og puttes i morgen. Det vil sige, at uanset hvor sød snoren ser ud, er det vigtigt, at den ikke er potentielt spændende for barnet – på den dårlige måde.

 

Flere Nyheder